Crater uriaș într-un podeț din Maramureș de pe un drum național

Un pod din Maramureş a devenit impracticabil după ploile din ultima vreme. Podul, care se află pe un drum naţional, pur și simplu s-a găurit. Localnicii, dar și șoferii care tranzitează zona, sunt disperați. Trebuie să facă un ocol de câțiva zeci de kilometri pe un drum de pământ.

13 Iulie 2021, 19:01 (actualizat 13 Iulie 2021, 22:10) Știrile TVR |

Podul din comuna Săcel din Maramureş nu mai poate fi folosit: în mijloc, asfaltul proaspăt turnat şi umplutura s-au prăbuşit în pârul care curge dedesubt.

Doar norocul a făcut ca nicio mașină să nu cadă în uriașa gaură care s-a format. Iar în comună sunt utilaje și muncitori care lucrează de zor la asfaltarea drumului național care trece prin localitate.

Drumul național 17C e închis de trei zile între Săcel și Moisei. În loc de 12 km, șoferii trebuie să parcurgă 50 de km pe o ruta ocolitoare și anevoioasă.

Dar nu oricine se încumetă pe drumul de pământ. Primăria a găsit o firmă care a început să construiască un pod provizoriu chiar lângă podețul surpat.

Firmele de transport fac transbordarea pasagerilor în fața podului.

Singurii care mai pot să traverseze podul sunt pietonii, bicicliștii și motocicliștii.

Gavrilă Dologa, primar Săcel: “Firma care lucrează la reabilitarea drumului nu a avut în plan să facă ziduri de poduri, numai să asfalteze. Speranța este că, până mâine, varianta provizorie și altă echipă se va apuca de podul nou, să îl construiască”.

Terenul este însă dificil și lucrările ar putea să fie de durată.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 5°C 6°C
IASI 2°C 1°C
CLUJ 7°C 7°C
CONSTANTA 8°C 8°C
CRAIOVA 4°C 5°C
BRASOV 5°C 6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI