Craiova: Un aparat pentru pacienții critici infectați cu coronavirus va fi donat Spitalului de Boli Infecțioase

20 martie 2020, 07:46

La Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova sunt tratați pacienții confirmați cu coronavirus din Oltenia, iar aparatele necesare depistării și tratării sunt extreme de utile.

Aparatul care va dota Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova asigură pacienţilor critici terapii sigure în vederea supleerii funcţiilor renale, hepatice sau pulmonare.

Aparatul reprezintă o donație din partea Mitropoliei Olteniei,  în campania „Dragostea nu cade niciodată!”, iniţiată de Arhiepiscopia Craiovei şi Asociația Vasiliada cu scopul de a veni în sprijinul persoanelor aflate în situaţii de risc, în contextul pandemiei COVID-19.

În toate bisericile din Craiova și Târgu Jiu se colectează, încă de săptămâna trecută, alimente de bază și produse de igienă, atât de necesare persoanelor izolate la domiciliu, vârstnice sau fără niciun sprjin. Acestea vor ajunge la oameni cu ajutorul voluntarilor Asociației Vasiliada aflată sub patronajul Arhiepiscopiei Craiova. Cei care doresc să doneze, o pot face la parohiile de care aparțin. În toate lăcașele de cult din Oltenia, se oficiază slujbe de rugăciune, conform reglementărilor în vigoare în situație de urgență.

În acest moment, la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova se află internate 11 persoane confirmate cu COVID-19, din județele Dolj, Vâlcea, Mehedinți și Olt. În județul Dolj, 1.527 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, iar 174 de persoane se află în carantină.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite