Craiova: Târgul de Crăciun, închis imediat după inaugurare

29 noiembrie 2020, 10:18

Autoritățile locale au decis ca, odată cu aprinderea luminilor de sărbătoare, în centrul orașului să funcționeze și chioșcuri cu mâncare și cadouri. Față de anii trecuți, acestea au fost amplasate în două locuri din Craiova, pentru a fi evitată aglomerația.

Într-un comunicat, DSV a precizat, însă, că aceste chioșcuri nu respectau condițiile minime de igienă pentru că nu aveau apă curentă și canalizare, așa cum este obligatoriu la comercializare produselor alimentare.

În plus, nu respectau nici hotărârile Guvernului privind activitatea târgurilor în perioada pandemiei, se arată în comunicatul DSV.

De cealaltă parte, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că nicio lege, ordonanță sau hotărâre de guvern nu interzice funcționarea acestor chioșcuri.

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice asta!”, spune primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, pe pagina sa de Facebook.

Acesta acuză că autoritățile de forță și control și prefectul de Dolj le-au cerut „imperativ” comercianților să închidă chioșcurile din Târgu de Crăciun.

„De unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să închidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului?”, mai scrie Vasilescu.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite