TELEJURNAL REGIONAL

CRAIOVA | Prisma dedicată lui Brâncuși - unică în lume. Dorin Ștefan, arhitectul proiectului: lucrarea este la limita dintre artă și arhitectură, o lucrare de iluzie

Lucrările la prismă, care se construieşte în curtea Muzeului de Artă din Craiova, în cadrul Complexului Internaţional “Constantin Brâncuşi” au intrat în linie dreaptă. Depinzând în totalitate de capriciile vremii, constructorii speră ca totuşi în două luni montajul de o mare precizie a sticlei să se încheie cu bine. Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Dolj cu fonduri europene şi este conceput de celebrul arhitect Dorin Ştefan.

20 Mai 2021, 10:57 (actualizat 20 Mai 2021, 11:06) Știrile TVR |
Prisma dedicată lui Brâncuși, unică în lume
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Arhitectul Dorin Ştefan și-a dorit încă de când era student să realizeze o opera unicat dedicată marelui sculptor C-țîn Brâncuși. Prisma, care se află în lucru în curtea Muzeului de Artă din Craiova, este o lucrare aflată la limita dintre artă și arhitectură, o lucrare de iluzie, așa cum ne-a declarat cunoscutul arhitect.

Pentru a lua naștere lucrarea gândită de arhitectul Dorin Ștefan este nevoie de o muncă de echipa. Prisma prinde contur datorită celor 5 profesioniști, care zilnic lucrează cu multă atenție, dar și risc, la Complexul Internațional Constantin Brâncuși, mai ales că modalitatea de prindere a bucăților de sticlă a prismei nu are un sistem metalic, ci unul cu ventuze și un silicon special.

Cea mai grea parte a lucrărilor de la complexul muzeal dedicat marelui sculptor reprezintă realizarea prismei din panouri de sticlă de peste 2,5 t și 12 m lungime. Se va putea urca în ea cu ajutorul unui lift și admira de acolo interpretarea la scară largă a « Ovoidului » și « Păsării Măiastră », operele brancușiene reinterpretate de arhitectul Dorin Ștefan.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI