Crăciunul pe uliță – decorațiuni create de copiii de pe Valea Trotușului

23 decembrie 2020, 07:40

Chiar dacă pandemia le-a luat copiilor multe din libertăți și din drepturi, cum ar fi dreptul la educație, bucuria Crăciunului nu le-o poate lua nimeni. Aproximativ 140 de copii din 7 sate au fost implicați în acest proiect și vor fi expuși unor experiențe pe care nu le-au mai avut până acum.

“Noi am cumpărat materialele, alegem modelele iar ei își activează superputerea creativității și a îndemânării pentru a realiza cele mai frumoase decorațiuni sustenabile”, spun organizatorii.

Toate obiectele create în urma acestei acțiuni vor fi puse spre vânzare onlineși la magazinul cu produse locale din sat. Banii adunați se vor întoarce la copii. Poate cu puțin noroc, Moș Crăciun va veni cu mai multe daruri și vise împlinite anul acesta, și cu speranță că #totulvafibine

Mai mult decât atât, ei vor avea și alte beneficii în urma acestor ateliere, cum ar fi: dezvoltarea creativității, creșterea încrederii în sine, bucuria lucrului dus până la capăt, responsabilizarea lor și ieșirea din monotonia zilnică, ce include multă muncă fizică prin curte.

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a proiectului: Crăciunul pe uliță – Târgul decorațiunilor de iarnă create de copii

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite