Crăciunul, sărbătorit de credincioși la biserică

Creştinii din întreaga lume sărbătoresc astăzi Naşterea lui Iisus Hristos. Minunea s-a petrecut în urmă cu mai bine de două milenii într-o peşteră săracă de la marginea oraşului Betleem. Pentru a marca momentul aşa cum se cuvine din punct de vedere spiritual, mulţi dintre credincioşi au trecut pragul bisericii.

25 Decembrie 2021, 21:16 Știrile TVR |

Biserica Sfântul Gheorghe Nou din mijlocul Capitalei a fost astăzi neîncăpătoare. Mulți credincioși i-au trecut pragul pentru a înălța o rugăciune și pentru a sărbători în comuniune Nașterea Pruncului Iisus în ieslea sărăcăcioasă din Betleem.

Sărbătoarea Nașterii Domnului aduce cea mai mare bucurie în sufletele și în casele credincioșilor. Dacă la Paște bucuria Învierii vine după o săptămână de tristețe cauzată de pătimirile îndurate de Iisus Hristos, Crăciunul este precedat de un post al bucuriei Nașterii Mântuitorului. Este sărbătoarea care adună familia laolaltă.

O bucurie despre care preoții spun că trebuie trăită cu cumpătare.

În teologia creștină, Nașterea Mântuitorului este Întruparea lui Iisus ca al doilea Adam, ca împlinire a voinței divine a lui Dumnezeu.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 35°C
IASI 34°C 35°C
CLUJ 36°C 31°C
CONSTANTA 27°C 28°C
CRAIOVA 36°C 31°C
BRASOV 28°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI