Crăciunul în lume. În SUA și Asia de sud-est, viscolul a dat peste cap traficul

26 decembrie 2017, 17:40

Într-o localitate din statul Michigan, viscolul i-a închis pe toți localnicii în case. Străzile orășelului erau pustii; nimeni nu s-a încumetat să iasă cu mașînă mai ales că vizibilitatea era pe alocuri aproape zero. Și cam aceeași situație a fost înregistrată și în statele vecine. Numai la New York, temerarii și-au luat inima în dinți și au sfidat furia naturii.

Pe unii, însă, i-a prins viscolul pe autostrada. Autoritățile erau pregătite pentru haosul din trafic înregistrat în fiecare an de sărbători. Numai că anul acesta zăpadă a dat lovitură finală. Pe autostrăzile din nord și nord est a fost imposibil să intervină drumarii așa că mică vacanță de Crăciun a fost pentru unii un coșmar rutier.

Viscolul a dat peste cap și nordul Japonia unde nu a mai nins așa de câțiva ani buni. Veștile meteorologlor nu sunt prea bune. Se anunță alte căderi masive de zăpadă.

În sud-estul Asiei, o furtună tropicală a produs pagube materiale serioase în Filipine și Vietnam. A plouat atât de mult și de puternic încât pământul a luat-o la vale. Alunecările de teren au distrus case și zeci de mii de hectare de vegetație.

Ce vedeți este restul unei păduri de palmieri smulși cu tot cu rădăcina de vântul care a bătut și cu 200 de kilometri pe ora în unele regiuni din Filipine.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării

METEO. Cod portocaliu de vânt puternic și vijelii în toată țara