Crăciunul, savurat cu bucate deosebite. Preparatele din vânat și prăjiturile de casă sunt preferatele clienților

24 decembrie 2018, 12:01

Într-o  fabrică de produse vânătoreşti din comuna harghiteană Zetea se lucrează la foc continuu. Este perioada din an când unitatea are cea mai mare cerere. Sunt pregătite zeci de feluri de specialităţi rare: cârnaţi, pastramă de mistreţ şi cerb, sau salam de mistreţ cu nucă. Toate respectă rețetele tradiționale, specifice zonei.

Preparatele speciale au prețuri pe măsură, între 35 și 50 de lei kilogramul. Chiar dacă sunt mai scumpe față de variantele clasice, unitatea nu duce lipsă de clienți.

Carnea de cerb şi mistreţ provine de la Complexul de vânătoare din apropiere, care se întinde pe aproximativ 400 de hectare. Toate comenzile au fost făcute cu mult timp înainte. Singura delicatesă care lipsește este carnea de urs, pentru că nu a fost autorizată împușcarea niciunui animal din această specie.

La 70 de kilometri, în comuna Sânmartin, nu e loc de odihnă. Aici sunt preparate zeci de feluri de prăjituri. Cum multe dintre femei, mai ales cele din orașe, nu mai au timp şi nici răbdare să pregătească astfel de bunătăţi, se încred în priceperea acestor femei.

Un kilogram de prăjituri asortate costă 30 de lei.

Prăjiturilor din Sânmartin le-a mers vestea în tot judeţul, iar femeile din comuna sunt mândre că bunătăţile lor sunt apreciate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite