Crăciunul, sărbătorit în toată lumea. Cât mai are Moș Crăciun până ajunge la mine? s-au întrebat milioane de copii

25 decembrie 2018, 16:42

La Biserica Nașterii Domnului din Betleem, unul dintre cele mai importante locuri creștine de închinare, au venit pelerini și turiști din toată lumea.

Slujba a fost oficiată de arhiepiscopul Pierbattista Pizzaballa, administrator apostolic al Patriarhatului Latin al Ierusalimului.

Creștinii din Siria, țară aflată de 8 ani în război, au parte de un Crăciun mai vesel ca în ultimii ani. În capitala Damasc, pentru prima dată după multă vreme, a fost instalat un brad de Crăciun și în tot orașul e o atmosferă de sărbătoare.

La est de Moșul, Biserica Sf. Gheorghe, prima refăcută după alungarea teroriștilor ISIS din zonă, puținii creștini care au rezistat în Irak s-au putut bucura în liniște de slujba de Crăciun.

Copiii din toată lumea l-au așteptat cu nerăbdare pe Moș Crăciun pentru a-și vedea cadourile.

Unii chiar au sunat la NORAD, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială, acolo unde putem vedea tot traseul Moșului, de când pornește, până ce lasă ultimul dar.

Cât mai are Moș Crăciun până ajunge la mine? a fost întrebarea pusă de milioane de ori operatorilor de la NORAD, care au stat mai bine de 30 de ore pentru a răspunde fiecărui copil în parte.

În stilul său imprevizibil, președintele Donald Trump a venit, pe neașteptate, la slujba de Crăciun de la catedrala națională din Washington D.C. însoțit de Prima Doamnă. Dacă Melania a urmărit cu atenție serviciul religios, soțul ei părea destul de nerăbdător.

Potrivit tradiției, Familia Regală Britanică a asistat la slujba de Crăciun de la biserica Maria Magdalena, din Sandinghram.

A lipsit însă prințul consort Philip. Pentru a stăvili speculațiile legate de starea lui de sănătate, Familia Regală a anunțat imediat că ducele de Edinburgh, în vârstă de 97 de ani, se simte bine, dar își petrece ziua acasă.

Pe o arteră aglomerată din Dublin, capitala Irlandei, trecătorii au avut o surpriză : un mini concert Bono. O parte dintre membrii trupei U2 au ieșit să cânte în stradă pentru a strânge bani pentru oamenii fără adăpost.

Polițiștii din Lima, capitala statului Peru, le-au făcut trecătorilor, mari și mici, o surpriză. S-au costumat în Moș Crăciun și au pornit pe străzile însorite din Lima să ureze Crăciun Fericit. Polițiștii peruani spun că oamenii au tendința de a se îndepărta de esența sărbătorii Nașterii Domnului și că, prin gestul lor, ei încearcă să le aducă aminte că, dincolo de cadouri și mese îmbelșugate, Crăciunul e bucuria sufletului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite