Crăciunul, petrecut la muncă. Salvatorii lucrează și de Sărbători

Crăciunul la muncă a devenit o obișnuință pentru profesioniști precum cei de la serviciile de pompieri și de ambulanță. Stau pregătiți să intervină în orice moment și totuși speră, în adâncul sufletului, să nu se întâmple nimic grav. Așa cum fac toți cei pe care sărbătorile îi găsesc la datorie, pregătesc o masă la care participă toți cu produse. Pentru bărbați e ceva mai greu - fără alcool este ordinul care se respectă cu sfințenie.

25 Decembrie 2021, 21:28 Știrile TVR |

Este pentru prima dată când într-o subunitate de pompieri din Capitală un grup de cântăreți îi colinda pe pompieri. Vizita a avut loc la subunitatea Mihai Vodă care funcționează neîntrerupt din 1845. Unul dintre colindători este un tânăr pompier, abia ieșit de pe băncile școlii de la Boldești. Spune că pasiunea pentru muzica cultă și meseria de salvator se completează.

Printre cei care lucrează la subunitatea aflată în centrul Capitalei este și Mihai Dumitru, șeful gărzii de intervenție. Are 17 ani de experiență și spune că munca de sărbători a devenit o obișnuință. Soția lui l-a cunoscut când el era deja în activitate, așa că a acceptat că nu va putea face fiecare Crăciun alături de bărbatul ei. Invariabil, discuția cu Mihai Dumitru alunecă și spre acele momente dificile întâlnite în turele de sărbători.

Printre cei mai solicitați pompieri au fost, în ultimii doi ani, cei care lucrează pe ambulanțele SMURD, așa cum este și Alin Gheorghiu, comandant de echipaj. Se citește pe chipul său oboseala acumulată după o toamnă însoțită de o explozie de cazuri de covid. Speră ca noul an să nu aducă un nou val pandemic și povestește ce însemna o zi la serviciu, până în urmă cu o lună. Chiar și de Crăciun e pregătit ca în orice moment să plece, alături de colegii săi, să mai salveze un om.

La serviciul de ambulanță din Capitală, sărbătoarea Crăciunului abia dacă se simte. Ca și la pompieri, cei aflați la muncă așteaptă următoarea intervenție, în ultimele 24 de ore având deja câteva sute cazuri.

Chiar dacă mulți bucureșteni au plecat în vacanțe sau provinciali care lucrează sau învață în Capitală s-au întors acasă, telefoanele sună în dispeceratul serviciului de ambulanță. O parte dintre cazurile medicale sunt legate, așa acum nu mai surprinde pe nimeni, de problemele create de abuzul de alimente.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 29°C
IASI 29°C 28°C
CLUJ 26°C 25°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 28°C
BRASOV 24°C 24°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI