Crăciun cu vreme de primăvară. Construcția hotelului de gheață de la Bâlea Lac, amânată până anul viitor

18 decembrie 2019, 16:54

Anul trecut pe vremea asta, mii de turiști veniți în Poiana Brașov și în celelalte stațiuni de pe Valea Prahovei se bucurau deja de zăpadă și pârtii perfecte.

Acum, temperaturile s-au ridicat chiar și la 20 de grade Celsius.

Așa arată Bucureștiul în urmă cu un an. Utilajele de deszăpezire făceau cu greu față ninsorii abundente iar pe aeroporturi cursele aveau întârzieri din cauza manevrelor de degivrare. Acum, în Capitală e vreme de primăvară! Temperaturile înregistrate au depășit orice record de la 1900 încoace, de când se fac măsurători în România.

Specialiștii spun că în mod normal, în această perioadă, temperaturile ar trebui să urce până la maximum 4 grade Celsius, nicidecum 22.

În 9 luni ale anului 2019 temperaturile au fost mult mai ridicate decât normalul termic. Cele mai călduroase luni au fost martie, iunie și noiembrie când s-au înregistrat între 2,5 și aproape 5 grade peste media temperaturilor înregistrate în ultimul secol.

Încălzirea globală duce la fenomene meteo extreme. La sfârşitul lunii aprilie, un autocar a fost răsturnat de o tornadă, în judeţul Ialomiţa.

Și celebrul Hotel de Gheață de la Bâlea Lac a fost afectat de încălzirea globală. Peste 100 de turiști aveau rezervări în această perioadă, dar construcția nu a putut fi începută din cauza temperaturilor ridicate.

Administratorii speră ca hotelul să poată fi deschis după 20 ianuarie. Temperaturile primavăratece sunt rezultatul unei mase de aer cald care a traversat țara noastră. Sfârșitul de săptămână va aduce însă și ploi în zonele mai joase.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite