Cozonac ca la mama acasă, dar de la casa brutarului

Făină, zahăr, unt, ouă, nucă - și lista poate continua cu multe ingrediente și imaginație, pe care mulți nu o au. La gustosul cozonac se muncește mult, dar reușita nu e niciodată garantată. Cu o comandă plasăm însă toată sarcina în mâna brutarilor care nici nu mai au timp să stingă cuptoarele în aceste zile.

28 Aprilie 2021, 19:43 (actualizat 28 Aprilie 2021, 20:19) |
Cursa pentru cozonacul perfect
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Înaintea Paștelui, în brutării este forfotă. Comenzile au venit pe bandă rulantă, iar cuptoarele produc fără încetare cozonaci, pâine sau pască. Și cum cele mai gustoase sunt cele făcute ca în bucătăria proprie, micile brutării abia mai fac față comenzilor.

Și pentru cofetari perioada este una extrem de aglomerată. Ei spun că rețetele au fost adaptate cu ingrediente mai simple, pentru ca gustul să fie cât mai apropiat de cel al bunătăților făcute acasă.

Se lucrează la foc continuu și în cea mai mare brutărie din Argeș. De două săptămâni, două linii de fabricație sunt dedicate exclusiv bunătăților de Paști.

După maratonul de dinaintea sărbătorilor, brutarii vor avea liber trei zile de Paști și vor reîncinge cuptoarele abia marți.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 6°C
IASI 9°C 4°C
CLUJ 3°C 2°C
CONSTANTA 16°C 7°C
CRAIOVA 9°C 4°C
BRASOV 10°C 3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI