Cozi uriașe cu oamenii care părăsesc festivalul Burning Man din cauza condițiilor meteo

Cozi uriașe cu oamenii care părăsesc festivalul Burning Man
Cozi uriașe cu oamenii care părăsesc festivalul Burning Man
5 septembrie 2023, 11:14

Ploile la sfârșitul săptămânii trecute sunt considerate cele mai abundente de când a început festivalul, în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Zeci de mii de spectatori care au participat la Festivalul Burning Man, unde o persoană a murit, erau în continuare blocaţi duminică în zona în care se desfăşoară acest eveniment anual, organizat într-un deşert din statul american Nevada, care a devenit un câmp acoperit cu noroi în urma unor precipitaţii abundente.

Poliţia din statul Nevada a anunţat sâmbătă seară că anchetează un deces „survenit în timpul acestui episod de ploi puternice”, însă nu a furnizat mai multe detalii despre circumstanţele în care s-a produs decesul.

 

Burning Man este un eveniment anual greu de definit, situându-se la graniţa dintre celebrarea contra-culturii şi refugiu spiritual, înfiinţat în 1986 la San Francisco. După anii 1990, festivalul se desfăşoară în deşertul Black Rock, o zonă protejată din nord-vestul Nevadei, pe care organizatorii s-au angajat să o conserve.

Potrivit mai multor înregistrări video difuzate pe reţelele de socializare, perimetrul în care are loc festivalul, „Playa”, un teren imens în aer liber, pare să fi devenit impracticabil.

„Puţin peste 70.000 de persoane” erau încă blocate la faţa locului duminică dimineaţă, a declarat şeriful din comitatul local, Nathan Carmichael, pentru postul CNN.

Accesul spre Black Rock City, numele oraşului temporar în care are loc evenimentul, amenajat la câteva zeci de kilometri distanţă de cele mai apropiate localităţi, a fost închis vineri din cauza intemperiilor.

Sursa: BBC

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite