Cozi la centrele de imunizare. Peste jumătate de milion de persoane s-au programat la vaccinare în zilele următoare

Speriaţi deopotrivă de restricţii şi de numărul mare al celor care se infectează cu coronavirus, oamenii stau la coadă la centre pentru a se imuniza. Cei mai mulţi, cu prima doză. În multe oraşe din ţară s-au deschis noi centre de vaccinare pentru a face faţă cererii. Iar unii coordonatori au fost nevoiţi să ceară suplimentarea dozelor care se epuizau în numai câteva ore. Peste jumătate de milion de persoane s-au programat la vaccinare în zilele următoare.

26 Octombrie 2021, 18:30 Știrile TVR |

 

Peste 100 de oameni au stat la coadă ca să se vaccineze cu prima doză la centrul din Boldeşti-Scăeni, în Prahova. Cei mai mulţi, din cauza restricţiilor. Medicii nu s-au aşteptat la o cerere atât de mare. Au epuizat rapid dozele şi au cerut o nouă tranşă.

Pentru că cererea e tot mai mare, la Oradea s-a deschis un centru de vaccinare nou chiar în Parcul Copiilor. Printre primii care au venit să se imunizeze a fost şi un băiat de 13 ani, însoţit de sora sa mai mare şi de tatăl său.

La centru au venit şi tineri pe care noile restricţii i-au convins să se vaccineze. Dar şi oameni speriaţi de numărul mare de îmbolnăviri.

Şi la centrele drive-through sunt cozi.

În Timişoara, de exemplu, numai în ultimele 24 de ore s-au administrat peste 5 mii de doze de vaccin.

Datele din viaţa reală, analizate pentru prima dată de experţii Comitetului Naţional pentru Vaccinare, confirmă eficienţa vaccinurilor. Peste 1,7 milioane de români cu vârsta de peste 16 ani au intrat în acest studiu realizat în perioada februarie-mai. Rezultatele arată clar că imunizarea cu schema completă a scăzut de cel puţin cinci ori riscul de infectare cu SARS-CoV-2.

Numărul celor vaccinaţi cu prima doză a depăşit 6 milioane şi jumătate. Pe primul loc rămâne Capitala cu aproape 60% din populaţie imunizată, în timp ce Suceava este judeţul cu cea mai scăzută rată de vaccinare, de numai 24%.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI