Cozi kilometrice la secţiile de votare din străinătate. Românii au stat la rând şi 5 ore

27 mai 2019, 08:03

Autoritățile au fost depășite de afluxul de votanți, mult mai mare decât cel estimat.

În fața secțiilor de votare s-au format cozi la scurt timp după deschiderea urnelor. S-au întins pe sute de metri în Dublin, Munchen, Ulm, Sttutgart, Hamburg, Malmo, Padova, Lion,  Eindhoven și în orașe din Italia.

De la răbdarea inițială a alegătorilor, la huiduieli și spirite aprinse s-a ajuns în numai câteva ore.

Am venit pentru că-mi pasă, dacă nu-mi păsa, stăteam acasă, spune un român din Bochum, Germania. E coada de un kilometru și, în România, oamenii nu se duc la vot, spune un alt roman din Spania.

Și în Spania, unde există o puternică comunitate de români, cozile la secțiile de votare au pus la încercare nervii oamenilor, atât la Madrid, cât și în alte localități.

Românii din Alcalá de Henares, care au venit la singura secție de votare organizată în oraș, au fost nemultumiți că au fost nevoiți să aștepte cu orele pentru a-și exprima opțiunea pentru candidații români la PE și pentru referendumul convocat de președintele României.

375.000 de români au reușit să voteze în secțiile din diaspora.

Oamenii s-au filmat și transmit imagini pe rețelele de socializare. Vă așteptam și pe dumneavoastră să ne trimiteți informații și imagini la numărul de WhatsApp 0733.508.076 și pe pagina de facebook a știrilor TVR.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite