Cozi kilometrice în vămi. Neincluderea României în spaţiul de liberă circulaţie, o problemă pentru dezvoltarea economică, pe termen mediu şi lung

Cozi kilometrice la frontiere, mărfuri livrate cu întârziere, companii necompetitive, investiţii străine care ne ocolesc și timp pierdut pe aeroporturi. Sunt probleme de care ne vom lovi în continuare, până când România va fi admisă în Schengen. Absența ţării noastre din spaţiul european de liberă circulaţie înseamnă şi miliarde de euro pierdute pe termen mediu şi lung, inclusiv pentru companiile străine care au investiții la noi.

08 Decembrie 2022, 19:14 (actualizat 08 Decembrie 2022, 19:23) Știrile TVR |

Vama Nădlac. Şoferii de TIR sunt nevoiţi să stea la cozi kilometrice pentru a putea trece din România în Ungaria.

Transportatorii reclamă că nu reuşesc să livreze produsele la timp în alte ţări europene. În plus, pierd bani din cauza consumului suplimentar de carburanţi. Problema va rămâne până când Romania va fi primită în spaţiul Schengen.

Pe aeroporturi, românii vor fi nevoiţi, în continuare, să prezinte actele de identitate și atunci când călătoresc în ţările din spaţiul Schengen.

Neincluderea României în spaţiul de liberă circulaţie poate fi şi o problemă pentru dezvoltarea economică, pe termen mediu şi lung. Și nu doar pentru ţara noastră.

Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti avertizează că şi oamenii de afaceri din alte state europene, inclusiv austrieci, care desfășoară activități economice în România vor fi afectaţi de faptul că țara noastră nu a fost primită în Schengen.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 1°C
IASI 1°C 3°C
CLUJ 1°C 2°C
CONSTANTA 1°C 2°C
CRAIOVA 4°C 3°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI