Cozi de sute de persoane la plata impozitelor locale. Anul acesta apar și majorări

Începutul de an aduce pentru mulți dintre români tradiționala coadă. Dornici să scape de plata dărilor, iau cu asalt direcţiile de taxe şi impozite. Asta, deși pot face același lucru ușor, prin internet, de oriunde. Ar scăpa astfel și de nemulțumiri.

10 Ianuarie 2022, 12:36 (actualizat 10 Ianuarie 2022, 19:45) Știrile TVR |

În Galaţi, s-au format cozi în această dimineaţă. Sute de oameni au aşteptat cu orele în faţa Direcţiei de Taxe şi Impozite, deşi primăria are la dispoziție alte două modalităţi de plată: platforma ghişeul.ro şi mai multe paypoint-uri amplasate în oraş. Persoanele nevaccinate au fost nemulțumite pentru că au fost obligate să-şi facă teste rapide, ca să poată intra să plătească.

Deși programul cu publicul a început la 8 și jumătate, unii gălățeni au ajuns chiar și cu 5 ore mai devreme, să fie siguri că prind un bon de ordine. Mulți preferă să plătească la începutul anului, că să scape de datorii. Oamenii spun că au bani puțini și se tem să nu-i cheltuie și să nu le mai ajungă pentru plata impozitelor.

Persoanele nevaccinate nu au acces în instituție decât în baza unui test PCR sau antigen negativ.

Pentru a evita cozile, gălățenii au din acest an încă o modalitate de plata, în afară de site-ul ghișeul.ro. În tot orașul au fost amplasate tonomate la care pot achita taxele și impozitele. Anul acesta, taxele și impozitele au fost mărite prin hotărâre de consiliu local.

”Impozitele și taxele se indexează cu procentul de 2,6 la sută. O statistică a modalităților de plata pentru anul 2021 ne arată că dintr-un total de 150 de mii de operațiuni de încasare, aproximativ 41 de mii au fost efectuate pe ghișeul.ro", spune Ionuț Stadoleanu, directorul Direcției Taxe și Impozite Galați.

Pentru a evita cozile, gălățenii au din acest an încă o modalitate de plată, în afară de site-ul ghișeul.ro. În tot orașul au fost amplasate tonomate la care pot achita taxele și impozitele.

Cei care achita integral taxele și impozitele până la 31 martie beneficiază de o reducere de 10%.

Spiritele au fost și mai încinse la Craiova, unde cei nevaccinați au avut la dispoziție un ghișeu în aer liber.

Și clujenii au mers dis de dimineață la Primărie, în special să-și achite abonamentele pentru parcări. Cererile au fost depuse pe 3 ianuarie, dar oamenii susțin că încă nu au primit un loc. Prioritate au acele persoane care au deținut un garaj demolat de administrația locală.

Anul acesta apar și majorări.

Și în București, impozitele au fost indexate cu o rată a inflației de 2,6%. Cel mai mult s-au scumpit parcările de reședință, chiar și de șapte-opt ori față anul trecut, în funcție de zonă. Cei care achită integral taxele și impozitele până la 31 martie beneficiază de 10% reducere.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 19°C 24°C
IASI 16°C 22°C
CLUJ 17°C 20°C
CONSTANTA 17°C 18°C
CRAIOVA 20°C 24°C
BRASOV 16°C 19°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI