Cozi de camioane la frontieră din cauză că sunt insuficienţi poliţişti ungari

Coloanele de camioane se menţin, joi, înainte de frontiera cu Ungaria, iar la Nădlac II se întinde pe aproximativ 3 kilometri pe autostrada pan-europeană, motivul invocat de autorităţile române fiind numărul insuficient de poliţişti ungari alocaţi de ţara vecină.

08 Decembrie 2022, 12:35 (actualizat 08 Decembrie 2022, 12:36) Știrile TVR |

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad spun că la Nădlac II sunt deschise doar două artere de ieşire pentru traficul greu, mai puţine decât miercuri, când erau trei căi de control pentru traficul greu.

Conform sursei citate, pe autostradă este formată o coloană de camioane lungă de aproximativ 3 kilometri, „din cauza lipsei de personal din partea autorităţilor maghiare”. Şoferii aşteaptă cel puţin o oră şi jumătate pentru a ajunge la controlul de frontieră şi a putea intra în Ungaria.

Aceeaşi situaţie este şi pe sensul de intrare în România. La Nădlac II sunt deschise tot două artere pentru camioane şi se aşteaptă minimum 120 de minute în coloana formată pe teritoriul ţării vecine. Şi în acest caz este invocat numărul mic de poliţişti ungari aflaţi în tură.

Poliţia de Frontieră Arad aminteşte că formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, astfel că numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de statul vecin.

La Nădlac I şi Vărşand, situaţia s-a îmbunătăţit faţă de ziua anterioară iar acum se aşteaptă 30 - 40 de minute pentru ieşirea din ţară a camioanelor.

Miercuri, în cele trei puncte de trecere pentru traficul greu se aştepta până la trei ore în coloană iar la Nădlac II camioanele aşteptau în rând pe o distanţă de 5 kilometri pe autostradă.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 8°C
IASI 6°C 3°C
CLUJ 2°C 0°C
CONSTANTA 7°C 5°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 2°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI