Covorul de flori, o tradiție de 50 de ani la Bruxelles, este afectat de caniculă

17 august 2022, 14:29

Covorul de flori de la Bruxelles este o sărbătoare care are loc o dată la doi ani. A fost inaugurată acum 50 de ani, iar anul acesta este primul de după pandemie în care sărbătoarea se desfășoară, în condiții speciale, de data asta din cauza caniculei care a pus stăpânire pe Bruxelles de câteva zile. Din cauza căldurii, voluntarii care participă la întinderea covorului de flori încep treaba la ora 7.00 dimineața.

De obicei sunt folosite 400 de mii de begonii care înfrumusețează covorul de flori, însă anul acesta, jumătate din ele s-au ofilit în cutii, înainte de a fi puse pe covor. Prin urmare, doar două sute de mii de begonii au ajuns în decorul covorului. Florilor ofilite le-au luat locul dalii, iar stratul de pământ în care sunt puse florile a fost îngroșat pentru a face față căldurii.

Chiar și cu aceste măsuri, durata de viață a florilor va fi mai mică decât de obicei. Printre benevolii care participă la întinderea covorului de flori se află și străini veniți din toate colțurile lumii – Mexic, Spania, Italia, Japonia. Ei sunt membrii unei asociații internaționale a covoarelor de flori și artelor efemere. Ei au venit pe banii lor pentru a participa la întinderea covorului de flori.

Pentru aniversarea a jumătate de secol de la primul covor floral din Grand Place, cel de anul acesta se inspiră ca model din primul covor din urmă cu 50 de ani, intitulat Arabesque.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite