COVID-19 Se închid şcolile în Marea Britanie. Peste 100 de oameni au murit din cauza infecţiei

The city Londra
The city Londra
18 martie 2020, 21:57

Guvernul Boris Johnson a anunţat, miercuri seară, că vor fi închise toate şcolile, grădiniţele şi colegiile, după o serie de critici privind acţiunile insuficiente în sensul limitării răspândirii coronavirusului, infomează agenţia de presă Reuters, citată de Mediafax.

Cele mai multe şcoli vor fi închise începând de vineri, dar unele unităţi de învăţământ vor rămâne deschise pentru copiii angajaţilor serviciilor esenţiale.

„Ştiu că situaţia a devenit din ce în ce mai problematică. Am spus anterior că, în cazul în care ştiinţa şi recomandările se vor schimba astfel încât menţinerea deschisă a şcolilor nu va mai fi în interesul elevilor şi proferosilor, vom acţiona. Ne aflăm acum în acel moment. Răspândirea virusului se produce într-un ritm mai alert decât se anticipa”, a declarat Gavin Williamson, ministrul Educaţiei, în Parlament.

Daca premierul Boris Johnson a anunţat miercuri seară închiderea unităţilor de învăţământ din Anglia, autorităţile din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord anunţaseră deja închiderea şcolilor începând de vineri.

Bilanţul epidemic a ajuns la 104 morţi în Marea Britanie şi sunt 2.626 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, conform datelor anunţate miercuri seară de autorităţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă