COVID-19 se extinde în Europa. 650 de persoane contaminate doar în Italia

28 februarie 2020, 13:43

Italienii din zonele declarate „roșii” încearcă să facă față unui val uriaș de panică. Toată lumea se străduiește să ducă o viață cât de cât normală, în mijlocul restricțiilor fără precedent . Mulți afirmă că măsurile sunt exagerate și situația în care s-a ajuns – insuportabilă.

În marile orașe italiene, unde la tot pasul te întâmpină semne că e ceva în neregulă, puținii turiști rămași încearcă și ei să se bucure de vacanță, cu precauție însă.

Politicienii fac eforturi să pară stăpâni pe situație. Dincolo de gestionarea crizei medicale, se străduiesc sa combată ideea închiderii vreunei granițe. Italia nu vrea să fie izolată, se simte pusă acum cu spatele la zid.

Grecia se teme la rândul ei că turiștii vor fi alungați, după semnalarea primelor cazuri în Salonic. Sunt închise școli, iar oamenii – îndemnați să poarte nu numai măști ci și mănuși, când urcă în mijloacele de transport în comun.

În hotelul de lux din Tenerife, sigilat după depistarea a 4 cazuri, peste 700 de turiști din 25 de țări stau la plajă cu măști de protecție, mănâncă și beau pe gratis, dar așteaptă cu nerăbdare să se încheie această nedorită prelungire a vacanței. Mai au 10 zile de stat în carantină.

Britanicii au inițiat un proiect mai puțin obisnuit: testarea pentru orice doritor se face ca la coada la hamburger: sunt „serviți” doar cei care vin cu mașina, li se recoltează pe loc probele din nas și gât, sunt trimiși înapoi acasă, unde rezultatul li se comunică prin telefon.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite