COVID-19 Restaurantele și-au pus lacătele pe uși, vânzările au scăzut dramatic, angajații riscă să rămână fără loc de muncă

18 martie 2020, 19:13

La orele după-amiezii, Centrul Vechi al Capitalei, care găzduiește nu mai puțin de 200 de restaurante și cafenele, este complet gol. Mulți dintre patroni au pus pe uși afișe prin care își informează clienții că au intrat în concediu de odihnă.

Restaurantele care nu și-au închis activitatea livrează la domiciliu sau la pachet.

Marcel Vela, ministrul de Interne: Este permisă organizarea activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop, precum cele de tip drive in, room service sau livrare la client.

Eduard este patronul unui restaurant cu specific românesc deschis în urmă cu doar câteva luni. Pentru a nu înregistra pierderi de 100%, a ales să funcționeze în regim de avarie.

Reprezentanții Asociației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România spun că, dacă statul nu va interveni, multe unități comerciale riscă să intre în faliment.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite