COVID-19 Primul deces în SUA. Școlile rămân închise în regiunile afectate din Italia. Franța și Elveția anulează adunările publice. Iranul are cel mai mare număr de morţi, după China

29 februarie 2020, 20:10

Un pacient infectat cu coronavirus a murit în statul Washington. Este primul deces legat de epidemie pe teritoriul american.

Cele mai recente estimări indicau cel puţin 100 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în SUA. Mulți bolnavi diagnosticaţi în ultimele zile nu au avut nicio legătură cunoscută cu un focar al epidemiei, ceea ce sugerează că boala se răspândeşte.

Între timp, școlile rămân închise în Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, zonele cele mai afectate de coronavirus, dar asta nu înseamnă că nu se țin ore. Mai multe școli și licee fac cursurile online. Chiar dacă nu sunt în clasă, disciplina trebuie păstrată.

Franța anulează eveniment după eveniment: maratonul de mâine, de la Paris, la care urmau să participe 40 de mii de oameni, a fost anulat. Marele târg agricol din capitală și-a închis porțile cu o zi mai devreme.

După China, cel mai mare număr de decese se înregistrează în Iran. Iar cetățenii iranieni care au călătorit în străinătate i-au contaminat și pe alții.

S-au îmbolnăvit inclusiv politicieni iranieni, 7 în total: un secretar de stat, ministrul adjunct al sănătății și 5 deputați. Iar un parlamentar a murit.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite