COVID-19 | Președintele american afirmă că aproape jumătate dintre liderii planetei i-au solicitat ajutor

Președintele SUA Joe Biden
Președintele SUA Joe Biden
12 mai 2021, 09:04

„Toate ţările din lume se întorc spre noi”, a explicat Biden în timpul unei discuţii cu guvernatori în care se analiza evoluţia campaniei de vaccinare în SUA. „Am 40% de lideri ai planetei care întreabă dacă îi putem ajuta”, a continuat el.

„Vom încerca”, a adăugat Biden, însă fără a avansa cifre sau vreun calendar, şi declarând că vrea să acorde prioritate americanilor. „Cred că putem produce mult mai multe vaccinuri”, a apreciat el.

Liderul de la Casa Albă a amintit că SUA a promis deocamdată să furnizeze 60 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca către ţări terţe.

Mai mulţi şefi de stat sau de guvern şi-au exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea Washingtonului în această problemă. Cancelarul federal german Angela Merkel a pledat pentru „un liber schimb de componenţi” şi „o deschidere a pieţei vaccinurilor”. La rândul său, preşedintele francez Emmanuel Macron a îndemnat SUA „să pună capăt interdicţiilor la export, nu doar a vaccinurilor, ci şi a componenţilor acestor vaccinuri, (interdicţie) ce împiedică producţia”.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite