COVID-19. O „explozie susținută” a numărului de cazuri suprasolicită spitalele din cele două Americi

Pacienți transferați
Pacienți transferați
20 ianuarie 2021, 10:09

”În toată regiunea noastră, în special în America de Nord şi America de Sud, multe spitale funcţionează la sau foarte aproape de capacitate (maximă)”, a declarat Clarissa Etienne, director al Organizaţiei Panamericane a Sănătăţii (PAHO), filiala regională a OMS pentru cele două Americi.

Etienne a amintit ratele ridicate de ocupare în unităţile de terapie intensivă, penuria de oxigen din anumite zone şi o ”explozie susţinută” a cazurilor, care exercită presiune asupra unităţilor medicale.

”În ultima săptămână am avut peste 2,5 milioane de cazuri noi de COVID-19 în regiunea Americilor – mai mult de jumătate din totalul infecţiilor la nivel mondial. În aceeaşi perioadă, 42.000 de persoane din Americi şi-au pierdut viaţa din cauza pandemiei”, a precizat ea.

Statele Unite, Brazilia şi Mexic sunt unele dintre cele mai afectate ţări din regiune.

”Regiunea noastră şi lumea noastră nu reuşesc să controleze coronavirusul. În mult prea multe locuri politicile publice nu sunt congruente cu gravitatea situaţiei. Iar mulţi dintre noi am relaxat măsurile de control despre care ştim că sunt eficiente, care ne-au ajutat să rămânem sănătoşi şi să menţinem spitalele funcţionale până în prezent”, a adăugat Clarissa Etienne.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite