COVID-19 Mobilizare la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea. Studenţi voluntari, în ajutorul medicilor

Ibuprofenul testat ca tratament împotriva COVID-19
Ibuprofenul testat ca tratament împotriva COVID-19
19 martie 2020, 15:44

Peste 30 de studenţi s-au înscris, în ultimele 24 de ore, ca voluntari, alături de alţi 100 de voluntari medicinişti care deja au contracte de voluntariat încheiate cu spitalele bihorene, a precizat Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, dr. Adrian Maghiar.

Decanul a subliniat că facultatea de medicină orădeană are un program de voluntariat de mai mulţi ani, prin implicarea doctorului Hadrian Borcea, coordonatorul SMURD Bihor şi cel care a iniţiat şi organizat un proiect unic în ţară, tabăra MASH, aflată la peste 20 de ediţii.

Adrian Maghiar, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea: „Am avut şi avem de mult timp voluntari în spitale datorită faptului că doctorul Hadrian Borcea a reuşit să prezinte foarte frumos activitatea de voluntariat şi medicina de urgenţă care atrage foarte mulţi tineri. Pe site-ul facultăţii şi prin comunitatea academică încurajăm studenţii, în afară de rezidenţi, să ne ajute să depăşim această criză”.

Dr. Adrian Maghiar a mai menţionat că, la nevoie, toţi medicii rezidenţi vor fi angrenaţi în această activitate, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Adrian Maghiar, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea: „Deocamdată este linişte. În fiecare an sunt peste o mie de rezidenţi. Noi suntem pregătiţi ca, în câteva ore, să poată fi orientaţi dintr-o parte în alta, acolo unde va fi nevoie de ei, mai cu seamă la triajul epidemiologic”.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut apel, marţi seară, la studenţii de la Medicină din anii IV, V şi VI, să se înscrie ca voluntari în spitale pentru a ajuta personalul medical în gestionarea pandemiei de COVID-19. Aceştia ar urma să fie solicitaţi în etape, în funcţie de evoluaţia situaţiei generate de noul Coronavirus.

 

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite