COVID-19 Mobilizare la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea. Studenţi voluntari, în ajutorul medicilor

Studenții din anii terminali ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea vin în ajutorul medicilor de la spitalele Judeţean şi Municipal, în cazurile de infectări cu noul coronavirus.

19 Martie 2020, 15:44 (actualizat 19 Martie 2020, 16:21) Știrile TVR |
Ibuprofenul, testat ca tratament împotriva COVID-19 / FOTO: arhivă

Peste 30 de studenţi s-au înscris, în ultimele 24 de ore, ca voluntari, alături de alţi 100 de voluntari medicinişti care deja au contracte de voluntariat încheiate cu spitalele bihorene, a precizat Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, dr. Adrian Maghiar.

Decanul a subliniat că facultatea de medicină orădeană are un program de voluntariat de mai mulţi ani, prin implicarea doctorului Hadrian Borcea, coordonatorul SMURD Bihor şi cel care a iniţiat şi organizat un proiect unic în ţară, tabăra MASH, aflată la peste 20 de ediţii.

Adrian Maghiar, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea: "Am avut şi avem de mult timp voluntari în spitale datorită faptului că doctorul Hadrian Borcea a reuşit să prezinte foarte frumos activitatea de voluntariat şi medicina de urgenţă care atrage foarte mulţi tineri. Pe site-ul facultăţii şi prin comunitatea academică încurajăm studenţii, în afară de rezidenţi, să ne ajute să depăşim această criză".

Dr. Adrian Maghiar a mai menţionat că, la nevoie, toţi medicii rezidenţi vor fi angrenaţi în această activitate, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Adrian Maghiar, decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea: "Deocamdată este linişte. În fiecare an sunt peste o mie de rezidenţi. Noi suntem pregătiţi ca, în câteva ore, să poată fi orientaţi dintr-o parte în alta, acolo unde va fi nevoie de ei, mai cu seamă la triajul epidemiologic".

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut apel, marţi seară, la studenţii de la Medicină din anii IV, V şi VI, să se înscrie ca voluntari în spitale pentru a ajuta personalul medical în gestionarea pandemiei de COVID-19. Aceştia ar urma să fie solicitaţi în etape, în funcţie de evoluaţia situaţiei generate de noul Coronavirus.

 

Sursa: Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 9°C 9°C
IASI 8°C 4°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 6°C 8°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI