Miniștrii Sănătății din U.E se întâlnesc de urgență la Bruxelles. Coronavirusul a ajuns la Roma, iar Turkish Airlines suspendă temporar zborurile spre Italia

1 martie 2020, 13:04

Nordul Italiei este cel mai afectat, dar coronavirusul se extinde spre sud. La Roma, o femeie care locuiește în zona Fiumicino și avea simptome ușoare s-a prezentat la spital. Testul a ieșit pozitiv.

În Lombardia și Veneto, regiunile în carantină, oamenii speră ca viața să revină la normal cât mai curând posibil.

ANDREA CASALIS, locuitor orăşel în carantină: „Sunt mai mulţi oameni pe stradă, şi maşini sunt mai multe. Nu s-a revenit la normal, dar atmosfera s-a mai detensionat. După panica iniţială, oamenilor nu le mai e aşa frică.”

În Statele Unite s-a înregistrat primul deces provocat de coronavirus. O femeie cu afecțiuni cronice a murit în statul Washington. Deocamdată, în Statele Unite sunt 70 de cazuri confirmate sau doar de suspiciune de coronavirus.

DONALD TRUMP, preşedintele SUA: „Din păcate, o persoană a decedat, o femeie minunată, trecută de 55 de ani, cu risc medical ridicat. Mai avem patru pacienţi în stare gravă.”

Pentru a împiedica intrarea unor persoane contaminate, administrația americană a anunțat suspendarea tuturor curselor aeriene pe ruta Iran, asta pentru că Iranul are un număr extrem de mare de îmbolnăviri și decese provocate de coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite