Covid-19 într-un centru de plasament din Iași. În spitale, virusul pare de neoprit

29 aprilie 2020, 18:58

Vestea că un copil de 9 ani din centrul Sfântul Andrei a fost depistat pozitiv la Covid 19 a căzut că un trăsnet. Aici își duc zilele 45 de suflete, minori cu handicap grav care cresc doar din grija angajaților. Băiatul care s-a îmbolnăvit făcea dializă de două ori pe săptămână. După ce a fost depistat pozitiv și cu noul coronavirus, în centru s-a dat alarma. 45 de copii și 88 de angajați au fost testați.

Trei copii și un angajat au fost depistați pozitiv.

Angajații centrului lucrează, de obicei, în ture de 14 zile, așa că acum vor rămâne și în următoarele 2 săptămâni, în unitate. Cei care vor fi depistați pozitiv vor fi internați.

Probleme au apărut și în Pașcani. De această dată chiar în Spitalul Muncipal. 25 de cadre medicale și 12 pacienți s-au infectat cu noul coronavirus.

În Botoșani situația este și mai gravă. Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență a fost închisă, după ce 17 cadre medicale au fost depistate cu noul coronavirus.

Pacienții care nu își pot amâna tratamentele vor fi nevoiți să meargă la Institutul Oncologic din Iași în următoarele 2 săptămâni.

Într-o situație delicată este și Institutul Clinic Fundeni, cel mai mare spital din țară. După ce primele cazuri au fost confirmate în urmă cu 10 zile, acum alte 3 asistente și o infirmieră de la secția ATI au fost confirmate pozitiv, în urma testării.

Tot personalul din tura respectivă nu a mai intrat în spital. Rezultatele testelor la pacienții internați la ATI au ieșit negative.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite