COVID-19 în România | Record de îmbolnăviri şi niciun pat liber la ATI. România cere ajutor internaţional pentru a primi medicamentul Tocilizumab

5 octombrie 2021, 18:10

15.037 de cazuri noi de COVID 19 în 24 de ore este recordul de îmbolnăviri înregistrat până acum în țara noastră. Din păcate, 252 de români și-au pierdut viața în 24 de ore. Cei mai mulți dintre ei, 227, erau nevaccinați. La Terapie Intensivă aproape 1.500 de persoane se zbat între viață și moarte. Iar cifrele nici nu arată cât de dramatică este situația.

În spitale, asaltate de pacienți cu simptome covid 19, se derulează scene teribile.

Spitalul Universitar din Capitală este sufocat de pacienți, iar ambulanțele nu contenesc să aducă bolnavi.

Cei mai mulți dintre ei sunt vârstnici, au și alte boli și nici nu s-au vaccinat. Din lipsă de spațiu, conducerea spitalului a decis să instaleze din nou corturi. Aici sunt supravegheați pacienții cu forme mai ușoare de boală. Ajunși la capătul puterilor, medicii cred că alta ar trebui să fie abordarea autorităților.

În toată țara nu mai există niciun loc liber în secțiile de Terapie Intensivă.

Autoritățile au cerut în mod oficial asistență internațională. România vrea să cumpere în jur de 13.000 de flacoane de Tocilizumab, un medicament pentru bolnavii de Covid 19. Stocurile pe care le avem ne mai ajung cam două-trei săptămâni. De asemenea, avem nevoie și de concentratoare de oxigen.

Decizia autorităților de a suspenda interventiile chirurgicale ca nu sunt urgente în următoarele 30 de zile îi ingrijorează pe mulți pacienți.

La Timişoara, spitalele judeţean şi municipal sunt unităţile sanitare care au cele mai multe secţii cu patologii non-COVID. Cu excepţia naşterilor, a intervenţiilor chirurgicale urgente şi a pacienţilor oncologici, toate celelalte internări sau operaţii vor trebui amânate.

La nivel național, din cei aproximativ 14.500 de pacienți cu SARS-CoV-2 internați în spitale în acest moment, 407 sunt copii.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite