COVID-19, în lume: Creștere semnificativă de îmbolnăviri în Germania. SUA au cel mai mare număr de cazuri, aproape 200.000

1 aprilie 2020, 10:45

Saltul mare în numărul de cazuri din Germania, 5453 în doar 24 de ore, ar putea fi pus pe seama faptului că se fac zeci de mii de teste pe zi, spun specialiștii. În acest moment, în Germania sunt peste 67 de mii de cazuri, iar numărul deceserlor a ajuns la 732.

În Spania, a fost cea mai neagră zi de la izbucnirea pandemiei: într o singură zi, 849 de decese și peste 9200 de infectari. Spitalele sunt copleșite, iar armata e implicată în susținerea sectorului sanitar.

În Marea Britanie se fac spitale de campanie, în centre de conferințe sau în orice alt loc care se pretează la îngrijiri medicale. Britanicii au peste 25 de mii de cazuri și 1789 de decese.

”Amenajăm 4000 de paturi. Sperăm să nu fie nevoie să le folosim. Oamenii trebuie să stea acasă, să se spele pe mâini, să păstreze distanţa socială. Atunci nu vom avea nevoie de atât de multe paturi”, spune Natalie Forrest, manager de spital.

Italia rămâne țară europeană care duce greul pandemiei de coronavirus, cu un total de aproape 12500 de morți. Măsurile de carantină au fost prelungite până după Paște, dar nimeni nu poate anticipa în acest când va începe viață să revină la normal

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite