COVID-19 în școlile din țară: Noi cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor și profesorilor din Timișoara. Patru unități din Craiova au trecut la școala online

22 septembrie 2020, 07:59

La Craiova, patru unități de învățământ au luat decizia de a suspendă cursurile. În aceste condiții zeci de elevi au trecut în online. Autoritățile sanitare au luat măsuri speciale de dezinfecție.

Situația este îngrijorătoare și la Timișoar, unde au fost înregistrate trei noi cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor și profesorirlor Cei trei copii sunt de la unități de învățământ din Timișoara, un băiat este în clasa pregătitoare la Liceul Româno-Catolic și doi în clasa a 7- a la școală generală numărul 7. Cadrele didactice sunt de la școli din Bencecu de Sus și Liebling.

La finalul primei săptămâni de școală, în cursul zilei de vineri, erau confirmate două cazuri în rândul școlarilor și trei în rândul profesorilor. Până ieri, numărul cazurilor a crescut. Vorbim de șase elevi și șase profesori internați, dar și trei persoane din rândul personalului auxiliar. Totdată, numărul copiiilor aflăți în izolare sau carantină aproape s-a dublat, de vineri până ieri – de la 132 la 245.

În cazul cadrelor didactice, numărul a crescut de la 62 la 63. În două dintre unitățile de învățământ sunt declarate focare de COVID19 și s-a trecut la scenariul roșu de predare, iar în celelalte unități în care s-au raportat cazuri, dar nu vorbim încă de focare, la clasele în care învățau copiii – în care s-au înregistrat îmbolnăviri – se preda exclusiv online. Restul claselor – conform scenariului stabilit înainte de începerea anului școlar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite