COVID-19. Francezii s-au îngrășat, în medie, cu 2,5 kilograme, în perioada de izolare la domiciliu

Francezii s-au îngrașat în perioada de izolare la domiciliu
Francezii s-au îngrașat în perioada de izolare la domiciliu
6 mai 2020, 14:27

Potrivit studiului, 56% dintre bărbaţi şi 58% dintre femei au constatat o creştere în greutate: 2,7 kilograme în medie la bărbaţi şi 2,3 kilograme în medie pentru femei.

Persoanele aflate în şomaj şi cu un nivel redus de şcolarizare au fost cele mai afectate de această creştere a greutăţii corporale, au subliniat autorii studiului, care notează şi faptul că persoanele care trăiesc în cuplu şi au copii au fost vizate mai intens de acest fenomen prin comparaţie cu persoanele singure.

Ca urmare a izolării la domiciliu, 42% dintre cei chestionaţi au declarat că au avut „tensiuni şi discuţii aprinse” cu partenerii lor de viaţă în ceea ce priveşte împărţirea sarcinilor legate de pregătirea meselor, iar 41% dintre respondenţi au dezvăluit că s-au certat cu partenerii lor de cuplu din cauza conţinutului meniurilor.

În cadrul cuplurilor, femeile sunt cele care pregătesc majoritatea meselor: 71% dintre franţuzoaicele care trăiesc în cuplu afirmă că au pregătit cele mai multe mese pentru familiile lor plasate în izolare la domiciliu, în timp ce doar 21% dintre bărbaţii care au o relaţie stabilă au declarat că au participat mai des la prepararea meselor decât în perioada de dinainte de izolare.

42% dintre persoanele chestionate au spus că acordă în prezent mai mult timp pregătirii meselor, în timp ce gustările de dinaintea meselor au devenit mai frecvente pentru 42% din totalul respondenţilor.

După ridicarea măsurilor de izolare, mai mult de jumătate dintre respondenţi (56%) intenţionează să mănânce mai sănătos, însă procentul celor care s-au declarat dispuşi să înceapă un regim alimentar a fost de doar 18%.

Acest studiu IFOP a fost realizat pe baza unui chestionar autoadministrat online în perioada 24-27 aprilie 2020 pe un eşantion reprezentantiv de 3.045 de persoane cu vârste de peste 18 ani, care locuiesc în Franţa metropolitană.

 

 

sursa/agerpres.ro

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă