COVID-19 | Franța va introduce noi restricții antiepidemice în zona de frontieră cu Germania

25 februarie 2021, 12:30

De la 1 martie, lucrătorii transfrontalieri, care până acum erau exceptaţi, vor trebui să prezinte un test PCR negativ pentru a trece graniţa în alt scop decât de muncă, au informat ministrul afacerilor europene şi cel al sănătăţii, într-un comunicat comun.

De asemenea, munca de acasă va fi puternic încurajată în această zonă, unde vor fi accelerate campania de vaccinare şi testările, după ce Franţa şi Germania au afirmat în cursul săptămânii că încearcă să găsească soluţii pentru a împiedica o închidere a graniţei comune.

Potrivit miniştrilor, ar putea fi înmulţite patrulele de poliţie comune franco-germane.

Franţa a decis să nu impună un nou lockdown naţional, dar a început să înăsprească restricţiile la nivel local, inclusiv în zona Dunkerque din nordul ţării, unde numărul de infectări creşte.

În Meuse (est), la graniţa cu Germania şi Luxemburg, se înregistrează o creştere a infectărilor cu varianta sud-africană a coronavirusului, iar autorităţile regionale au cerut un lockdown local, refuzat până acum de Paris.

Preşedintele Macron, un proeuropean fervent, a pledat cu consecvenţă ca frontierele interne între statele UE să rămână deschise în timpul pandemiei, şi a avut o dispută anul trecut cu Germania după ce aceasta a închis precipitat frontiera în primul val al pandemiei.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite