COVID-19: Cehia, un nou record de infectări și cel mai rapid ritm de creștere din Europa

Covid-19
Covid-19
7 octombrie 2020, 13:40

Noul record – care l-a depăşit pe precedentul de 3.794 – ridică la 90.022 bilanţul general, ceea ce înseamnă o creştere de patru ori începând din 25 august. În acelaşi interval, numărul celor spitalizaţi cu COVID-19 a crescut de patru ori, punând o presiune suplimentară pe sistemul medical.

În ultimele două săptămâni, Cehia a raportat 326,8 de cazuri la 100.000 de locuitori, depăşind pentru prima dată Spania, unde s-au înregistrat 302,4 la suta de mii de locuitori, conform datelor culese până la 6 octombrie de Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Guvernul ceh, ca şi altele din Europa, se luptă să limiteze creşterea numărului de infectări, care a depăşit cifrele din martie şi aprilie.

Guvernanţii încearcă însă să evite carantina strictă care a dus la închiderea magazinelor, restaurantelor şi şcolilor şi a redus activitatea multor firme, dând o lovitură economiei în trimestrul al doilea.

Ministrul sănătăţii, Roman Prymula, a declarat că vineri va fi anunţată o înăsprire a măsurilor actuale, ce va viza mai ales activităţile de timp liber. ‘Haideţi să plecăm de la premisa că totul va fi mai strict pentru următoarele 14 zile’, a spus el.

Guvernul a introdus deja reguli mai stricte în privinţa purtării măştilor şi a limitat orarul de funcţionare a barurilor, precum şi numărul de persoane ce pot sta la o masă în restaurante. De luni sunt interzise timp de două săptămâni spectacolele muzicale.

Executivul vrea să evite o presiune prea mare pe spitale şi a afirmat că există încă suficiente paturi disponibile, dar înmulţirea în continuare a cazurilor ar putea necesita reorganizarea asistenţei medicale şi amânarea procedurilor neurgente.

Numărul pacienţilor cu COVID-19 spitalizaţi a urcat la 1.387, dintre care 326 se află la terapie intensivă, de peste trei ori mai mulţi decât la vârful primul val al epidemiei.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă