COVID-19 Carantină în Israel, Franţa se pregăteşte să declare epidemie, Spania a închis şcolile, se schimbă obiceiurile de salut

10 martie 2020, 21:38

Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, de obicei plin ochi, este acum pustiu. Guvernul israelian a explicat că măsura carantinei a fost o decizie dificilă, dar necesară pentru sănătatea publică.

Beniamin Netanyahu, premierul Israelului: După o zi de discuţii complexe am luat o decizie: oricine vine din străinătate în Israel va fi plasat în carantină 14 zile.

Și Franța se pregătește să anunțe epidemia de coronavirus pe întreg teritoriul țării. Sunt 33 de decese. Printre persoanele infectate se află și ministrul culturii, izolat la domiciliu, iar ministrul justiției și șeful de cabinet al președintelui Macron au fost testați și așteaptă rezultatele.

Târguri, concerte, spectacole și competiții sportive au fost anulate pe bandă rulantă sau amânate. Vizitele în casele de bătrâni sunt anulate, iar spitalele anunță proceduri adaptate la posibila creștere a numărului de cazuri de contaminare.

Peste 450 de competiții sportive sunt perturbate până pe mijlocul lunii aprilie, iar 2 milioane de spectatori sunt direct afectați de anularea, amânarea sau desfășurarea unor meciuri cu ușile închise.

Și spaniolii au trecut la măsuri drastice. După ce a suspendat zborurile dinspre și spre Italia, guvernul de la Madrid a hotărât să închidă școlile.

Epidemia de coronavirus schimbă și obiceiurile de salut. După ce le-a explicat olandezilor cum să nu facă atunci când se întâlnesc, premierul olandez a uitat de la mână până la gură.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite