COVID 19 | Boris Johnson a avut o formă gravă de infecție, bulgarii nu au voie să iasă fără mască, iar turcii pot ieși doar pentru urgențe

12 aprilie 2020, 22:09

Bulgarii nu mai au voie să iasă din casă fară mască sanitară; guvernul a luat acesta decizie de teamă că, în aceasta perioadă, în preajma Paștelui ortodox și imediat după, oamenii nu vor mai ține cont de distanțarea socială.

În Spania, după câteva zile cu decese în scădere, numărul morților a crescut ușor, din nou. În ultimele 24 de ore 610 spanioli au pierdut lupta.

La Paris – aglomerație incredibilă în duminica Paștelui catolic. În pofida apelurilor disperate ale autorităților, mulți parizieni au ieșit să-și cumpere alimente, sau doar să se plimbe. Și o decizie fară precedent a guvernului austriac: pentru prima oara în istorie, a fost emis avertisment de călătorie pentru Statele Unite și Turcia.

În Turcia, epidemia de COVID 19 se extinde galopant, iar guvernul a interzis oamenilor să iasă din casă timp de 48 de ore – niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva în Turcia, pe timp de pace. Sunt vizate 31 de localități, inclusiv centrul financiar, Istanbul, și capitala țării, Ankara.

Turcii nu au voie să iasă din casă decât pentru a merge la serviciu – cei care lucrează în sectoare cu foc continuu – pentru intervenții medicale de urgență sau pentru a participa la funeraliile unei rude de gradul 1.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite