COVID-19: Stare de urgenţă decretată în Cisiordania, în urma escaladării contagierilor. Este pentru a treia oară când preşedintele Abbas promulgă o măsură de acest tip

COVID-19 stare de urgenţă în Cisiordania
COVID-19 stare de urgenţă în Cisiordania
5 iulie 2020, 16:04

„Autorităţile trebuie să continue să adopte măsurile necesare pentru a face faţă pericolului noului coronavirus, pentru a proteja sănătatea publică şi a garanta securitatea şi stabilitatea”, se arată în decretul prezidenţial publicat de agenţia de ştiri Wafa.

Este pentru a treia oară când preşedintele Abbas promulgă o măsură de acest tip, după ce a adoptat prima oară această măsură în luna martie, după înregistrarea primelor infecţii în Cisiordania.

Starea de urgenţă va dura o lună, până la 5 august, dar va fi prelungită dacă autorităţile consideră că va fi necesar.

Iniţial, impactul COVID-19 în Palestina a fost mai uşor, regiunea a depăşit faza cea mai critică şi a iniţiat un proces de flexibilizare pentru a recupera activitatea economică. Însă relaxarea a dus la o creştere preocupantă a cazurilor şi la o uşoară creştere a numărului de decese, o dinamică ce a atins cifre record.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus în Cisiordania a atins un nivel record sâmbătă, înregistrându-se 501 de noi cazuri.

Focarul de infectare este concentrat în zona oraşului Hebron din sudul Cisiordaniei, unde au fost înregistrate peste 400 dintre noile contaminări, potrivit ministerului palestinian al sănătăţii.

Epidemia de COVID-19 a dus la îmbolnăvirea, până în prezent, a 3.763 de persoane în Cisiordania şi la decesul a 11 persoane.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite