COVID 19. Primul deces în România este un pacient de 67 de ani cu afecțiuni preexistente. Adrian Streinu-Cercel: Pacientul a murit de cancer, nu de infecția cu coronavirus

22 martie 2020, 09:49

Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Bărbatul în vârstă de 67 de ani se întorsese în țară pe data de 6 martie. El fusese internat în Franța pentru tratament, pentru că suferea de o boală gravă, în stadiu terminal. După ce a stat câteva zile la domiciliu, bărtbatul s-a simțit rău, a fost internat la Spitalul din Filiași. După câteva zile, medicii i-au făcut și testul pentru COVID 19, care a ieșit pozitiv. În aceeași zi, pe 18 martie, bărbatul a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat în direct la TVR că boala preexistentă este cea care a dus la decesul pacientului, nu infecția cu coronavirus:  „Nu este legătură între prezența virusului și decesul pacientului. Pacientul a murit de un cancer terminal. Faptul că avea și coronavirus e cu totul altceva. Nu are legătură una cu alta.[…] Pacientul nu avea nicio manifestare dată de acest virus, era cum sunt si celelalte persoane care au virusul și nu au manifestări. Ceea ce s-a manifestat – s-a manifestat neoplazia, cancerul, care era în fază terminală. Deci, practic, a murit de cancer și nu de infecția cu coronavirus.”

Grupul de Comunicare Strategică anunțase sâmbătă la ora 13.00 un bilanț de 367 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID 19. O nouă informare cu bilanțul total este așteptată azi, la ora 13.00.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite