COVID-19: Noi restricții severe la Melbourne. Măsura afectează aproape cinci milioane de oameni

7 iulie 2020, 19:01

Toți locuitorii din Melbourne trebuie să rămână în case în următoarele șase săptămâni. Pot ieși din locuințe doar pentru a merge la serviciu, la cumpărături de alimente, la studii sau pentru consult medical.

Restaurantele, barurile și cafenelele vor putea oferi doar livrări la domiciliu.

S-au închis sălile de sport, saloanele de coafor și frizerie. Vizitele la domiciliu sunt limitate la doi musafiri.

Vacanța școlară din prezent a fost extinsă.

Daniel Andrews, premierul statului Victoria: Trebuie să fim clari unii cu alţii că epidemia nu s-a terminat. Şi să pretindem că este aşa doar pentru că toţi vrem să se termine nu este răspunsul. Este o parte a problemei, o mare parte a problemei. Avem şansa să schimbăm acest lucru în deciziile pe care le luăm, în modul în care ne purtăm, în modul în care ne schimbăm.

Restricțiile impuse la nivelul întregii metropole urmează celor decise în weekend care au vizat șase suburbii. O a doua regiune din statul Victoria, în care locuiesc 44.000 de oameni, este carantinată.

Sute de polițiști și militari au fost desfășurați de-a lungul graniței cu New South Wales pentru a preveni trecerea frauduloasă dintr-un stat în altul. Cei care nu respectă interdicția riscă o amendă de aproape 8000 de dolari și 6 luni de închisoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite