COVID 19. În prezent există 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară. Alte 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și 40.000 de teste rapide vor fi distribuite săptămâna aceasta

Coronavirus analize
Coronavirus analize
16 martie 2020, 14:19

Astfel, în prezent există un număr de 1.524 teste pentru diagnosticare moleculară în cele 7 centre de boli infecțioase care au capacitate de diagnostic și testare din București (două unități sanitare), Cluj Napoca, Iași, Timișoara, Constanța și Craiova.

Centrelor de testare din Capitală li se adaugă și Laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, care contribuie, alături de unitățile sanitare, la creșterea capacității de diagnosticare cu dotările existente.

La acestea se adaugă 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide achiziționate de către Compania Unifarm SA și care sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă.

De altfel, Compania Unifarm SA achiziționează și aprovizionează permanent spitalele care solicită cu echipamente de protecție pentru personalul medical, măști, produse biocide pentru suprafețe și mâini, teste de diagnostic, medicamente.

Pentru evitarea aglomerărilor la camerele de gardă și unitățile de primiri urgențe din spitale, Ministerul Sănătății recomandă cetățenilor să contacteze cu prioritate, telefonic, medicul de familie, în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea direcțiilor de sănătate publică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite