COVID 19. Britanicii au dat năvală la cumpărături. Supermarketurile au introdus restricții la majoritatea produselor, inclusiv lapte, ouă, hârtie igienică sau săpun

21 martie 2020, 20:39

SOHO, zona londoneză de petrecere cunoscută în toată lumea, pare părăsită. Decizia autorităților de a închide toate barurile și cluburile a venit după ce oamenii păreau să nu respecte recomandările de distanțare socială.

De asemenea teatrele, cinematografele, sălile de sport și restaurantele și-au închis porțile. Această măsură urmează să fie reanalizată după o lună, în funcție de evoluția situației. Guvernul a anunțat că va acoperi 80% din salariile tuturor celor care nu pot munci și câștigă până în 2500 de lire.

Între timp, britanicii dau năvală la cumpărături, ceea ce îi lasă pe cei mai vulnerabili dintre ei cu mâna goală.

DAWN BILBROUGH, asistentă medicală:  „Sunt asistentă la terapie intensivă şi tocmai  am terminat un schimb de 48 de ore.  Am fost să-mi iau provizii pentru următoarele  zile, dar nu mai sunt fructe şi legume.  Nici nu ştiu cum aş putea să rămân sănătoasă.  Oamenii au golit toate rafturile cu produse de bază.  Trebuie să vă opriţi, pentru că loviţi în oameni ca mine, care vor avea grijă de voi când vă este rău.  Opriţi-vă. Vă rog!”

Principalele lanțuri de supermarketuri din Regatul Unit au introdus restricții la majoritatea produselor, inclusiv lapte, ouă, hârtie igienică sau săpun: pot fi cumpărate maxim 4 bucăți de fiecare persoană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite