COVID-19 | Tulpina braziliană, mult mai agresivă. Peste 60% din persoanele care au trecut prin boală se pot reinfecta

11 martie 2021, 10:25

Tulpina din Brazilia este una dintre cele mai periculoase, spun specialiștii, pentru că peste 60% din persoanele care au trecut prin boală se pot reinfecta.

Aceste lucruri s-au descoperit după ce în orașul Manaus, din Brazilia, populația era considerată imunizată după ce mai mult de 65% din oamenii de acolo aveau anticorpi. În iarnă însă numărul cazurilor a început din nou să crească îngrijorător, iar cercetătorii au observat că noua tulpină are o mutație în proteina spike, mutație care nu recunoaște anticorpii.

Medicii spun că spitalele sunt suprasolicitate, iar cazurile grave sunt din ce în ce mai multe, tocmai de aceea a fost nevoie de carantinarea orașului. După un an de pandemie însă, timișorenii sunt obosiți. Respectă regulile, ies doar cu declarație, însă atmosfera dezolantă din centrul orașului își lasă amprenta pe toată lumea.

În mod normal, persoanele vindecate de COVID-19 au anticorpi suficienți cât să fie imune timp de câteva luni. Însă, tulpina braziliană pare că a reușit să se adapteze acestor anticorpi, ceea ce ridică semne de întrebare, în rândul specialiștilor cu privire la eficiența vaccinurilor.

Cercetătorii estimează că noua tulpină braziliană este undeva între 1,4 și 2,2 ori mai transmisibilă decât alte tipuri de COVID-19. Asta înseamnă că, din 100 de persoane care au fost infectate și au anticorpi, între 25 și 61 dintre ele ar fi putea fi reinfectate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă