COVID-19 | Prințul Harry și Jennifer Lopez, prezenți la concertul pro-vaccinare „Vax Live” organizat în Los Angeles. Concertul va fi difuzat în data de 8 mai pe platforma YouTube

Prințul Harry și Jennifer Lopez
Prințul Harry și Jennifer Lopez
3 mai 2021, 14:52

Mesaje video transmise de papa Francisc şi de preşedintele american Joe Biden au fost difuzate în cadrul „Vax Live: A Concert To Reunite The World”, un eveniment care a beneficiat şi de prezenţa fizică a unor staruri din industria cinematografică de la Hollywood, precum actorii Ben Affleck şi Sean Penn.

Concertul va fi difuzat în data de 8 mai pe platforma YouTube şi de mai multe posturi TV în lumea întreagă, inclusiv de posturile ABC şi CBS în Statele Unite, după ce a fost înregistrat în faţa unui public alcătuit din mai multe mii de spectatori vaccinaţi cu schema completă de imunizare împotriva noului coronavirus. Show-ul a avut loc într-un stadion uriaş din California.

„În această seară, suntem solidari cu milioanele de familii din India care luptă cu un al doilea val (al pandemiei, n.r.) devastator”, a declarat prinţul Harry, întâmpinat cu ovaţii de spectatorii prezenţi pe stadion. „Virusul nu respectă graniţele, iar accesul la vaccin nu poate să fie determinat de geografie”, a adăugat prinţul Harry, aflat la prima lui apariţie în cadrul unui eveniment public major în California după ce s-a mutat în Statele Unite alături de soţia lui, Meghan, care nu a fost prezentă la acest concert.

Iniţiativa, organizată de ONG-ul Global Citizen, doreşte să lupte împotriva dezinformării şi îi îndeamnă pe liderii politici şi pe companiile din lumea întreagă să facă donaţii pentru achiziţionarea de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în beneficiul ţărilor sărace.

Mii de spectatori, în principal angajaţi din sectorul medical aflaţi în prima linie a luptei împotriva maladiei COVID-19, s-au reunit în uriaşul stadion SoFi din Los Angeles, care a fost finalizat recent.

Cântăreaţa şi actriţa Selena Gomez a animat festivităţile, îndemnând la expedierea „de doze şi de dolari” către ţările sărace, în timp ce trupa rock americană Foo Fighters a cântat alături de Brian Johnson, solistul trupei AC/DC, o versiune inedită a piesei „Back in Black”, un cântec celebru din repertoriul formaţiei australiene.

Potrivit organizatorilor, evenimentul a depăşit obiectivul său iniţial, ce prevedea colectarea sumei necesare pentru achiziţionarea a 10 milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 în beneficiul ţărilor cu venituri medii şi mici, obţinând peste 53 de milioane de dolari din donaţiile făcute de companii şi diverşi filantropi.

Într-un mesaj preînregistrat, preşedintele Joe Biden a declarat că va „colabora cu şefii de state din lumea întreagă pentru a distribui mai multe vaccinuri şi pentru a stimula producţia”. La rândul lui, papa Francisc a transmis următorul mesaj: „Vă implor să nu îi uitaţi pe cei mai vulnerabili dintre noi”.

Mesaje video ale preşedintelui francez Emmanuel Macron şi prim-ministrului canadian Justin Trudeau au fost de asemenea difuzate în cadrul acestui concert.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite