COVID-19 | OMS anunță oficial depășirea pragului de 5.000 de morți. Europa este epicentrul pandemiei

13 martie 2020, 18:30

 

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a confirmat bilanţuri centralizate şi publicate anterior de agenţiile de presă internaţionale.

Potrivit şefului OMS, Europa a devenit epicentrul pandemiei.

Starea de urgență în Bulgaria a fost decretată de parlamentul de la Sofia până pe 13 aprilie. Numărul cazurilor confirmate de coronavirus este de 23.

Starea de urgență prevede interzicerea călătoriilor spre şi dinspre ţările cu niveluri mari de răspândire a coronavirusului, închiderea instituțiilor de învățământ, intervenția poliției când izolarea nu este respectată.

În același timp, bugetul va fi revizuit pentru alocarea de fonduri de urgență pentru susținerea sistemului de sănătate. Numai disciplina și mobilizarea națiunii ne pot ajuta în această situație, a declarat premierul Borisov.

Cehia și Estonia au declarat stare de urgență pentru teritoriile lor în încercarea de a limita răspândirea coronavirusului. Cehia se pregătește să închidă frontierele de duminică.

Starea de urgenţă este efectivă până pe 1 mai 2020 sau până când guvernul ar trebui să ia o altă decizie.

Austria suspendă zborurile către Franța, Spania și Elveția, state unde noul coronavirus se propagă foarte repede. Zborurile spre Italia au fost deja anulate.

La frontiera cu Elveția vor fi introduse controale suplimentare. În același timp se închid anumite zone din Tirol.

Austria are confirmate peste 430 de cazuri și un deces. Germania a anunțat cel mai mare pachet economic de ajutor după razboi pentru sprijinirea companiilor afectate de coronavirus.

Este vorba despre un pachet de 550 de miliarde de euro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite