COVID-19 | Măsuri speciale de siguranță pe aeroporturi. Pasagerii din Italia care refuză să completeze chestionarele nu pot intra în țară

25 februarie 2020, 18:29

Pe cel mai mare aeroport al țării, „Henri Coandă”, sunt măsuri de securitate fără precedent. Toți pasagerii care vin din Italia trec printr-un filtru.

Trebuie să completeze chestionare în care să declare, printre altele, dacă au intrat în contact cu persoane infectate cu coronavirus și să lase datele personale. Cine nu completează formularul nu intră în țară.

Chestionarele sunt împărțite și în avioane de către personalul aeronavelor. Dar regulile nu sunt la fel de stricte.

Filtrul pentru pasagerii care vin din Italia este dezinfectat de șase ori pe zi. Și bagajele au alt circuit.

Bagajele pasagerilor care vin din Italia sunt puse pe benzi separate care sunt dezinfectate din patru în patru ore cu o soluție specială pe baza de alcool.

Și pe aeroportul din Iași a fost înființat un culoar special pentru pasagerii care vin din Italia.

Pe de altă parte, în aeroport nu se găsesc termoscanere. O solicitare a fost făcută către Ministerul Sănătății însă până în acest moment nu a venit niciun răspuns.

Și pe aeroportul din Craiova autoritățile sunt în alertă. Noaptea trecută a aterizat un avion cu peste 100 de pasageri de la Bergamo. Aproape toți veneau din regiunile afectate de coronavirus.

Personalul medical din punctele de trecere a frontierei este la rândul sau verificat de Corpul de control al Ministerului Sănătății pentru a vedea în ce măsură respecta protocoalele. Potrivit autorităților, până în prezent, pe aeroporturile din țară nu a fost semnalat niciun caz de suspiciune de infecție cu coronavirus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite