COVID-19 | Măsuri drastice în spitale din Buzău și Vrancea. Epidemiologii au declarat focar de infecție

4 septembrie 2023, 20:10
Cinci secții ale Spitalului Județean de Urgențã Buzău au fost închise pentru vizitatori dupã ce în unitatea medicalã au început sã fie internăți pacienți Covid. Nu are voie să între nimeni din afara spitalului la ATI, Neonatologie, Maternitate, Pediatrie și Oncologie. Pentru toate celelalte secții a fost impus un program de vizitare de doar douã ore.

Mãsurile vin în urma recomandãrilor medicilor epidemiologi de la Direcția de Sãnãtate Publicã Buzãu, dupã ce au fost declarate douã focare de îmbolnãviri în ultima perioadã: unul la Spitalul de Neuropsihiatrie Sãpoca, unde au fost identificate 12 cazuri, iar altul într-un centru de primire în regim de urgență pentru violențe domestice.

Și în județul Vrancea au început sã aparã primele focare de Covid. În secția de psihiatrie a Spitalului Sfântul Pantelimon din Focșani au fost depistate 9 cazuri. Și aici a fost restricționat accesul vizitatorilor în secția respectivã.

Potrivit recomandãrilor Organizației Mondiale a Sănătățîi, pacienții infectați au nevoie de izolare timp de 7 zile, dupã care se pot întoarce în colectivitate.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite