COVID-19 | Încă o săptămână de restricții la Cluj-Napoca. Rata de incidență a cazurilor este în continuare de peste 7 la mia de locuitori

13 aprilie 2021, 10:30

Autoritățile locale au anunțat ieri o incidență de 7,07 infectări la mia de locuitori. Cu 514 noi cazuri de Covid-19 într-o singură zi, Clujul s-a poziționat pe primul loc pe țară, devansând chiar și Capitala.

Restricțiile, care sunt în vigoare din 2 aprilie, vor fi ridicate doar dacă rata va scădea sub 7 la mie. Până atunci, magazinele se închid la ora 18:00, iar circulația este interzisă după 20:00, cu excepția deplasărilor cu motive întemeiate.

Rata incidenței cazurilor de Covid-19 a scăzut în Cluj-Napoca, față de weekend și a ajuns 7,07 la mia de locuitori. Totuși, asta nu înseamnă că locuitorii municipiului scapă de restricții. Acest lucru se va întâmpla doar dacă rata va coborî sub 7.

În continuare, circulația persoanelor este interzisă în intervalul 20:00-5:00, cu excepția deplasărilor în interes personal, pentru asistență medicală, a persoanelor aflate în tranzit sau deplasări pentru motive justificate, cum ar fi îngrijirea copilului sau asistarea persoanelor vârstnice. Magazinele își desfășoară activitatea până la ora 18:00.

În cazul în care rata de incidență a cazurilor de Covid-19 va scădea sub 7 la mia de locuitori, restricțiile se vor menține doar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite