COVID-19 | Franța a inaugurat un tren medical de mare viteză care a transportat mai mulți pacienți de la Strasbourg spre alte spitale. Situația în Europa

26 martie 2020, 18:37

Spaniolii rămân încă 2 săptămâni în stare de urgență. Măsura a fost aprobată astăzi de parlament și înseamnă că populația va rămâne izolată în locuințe și poate ieși doar pentru cumpărături și deplasare la locul de muncă. Între timp au mai murit peste 600 de oameni și peste 8 mii s-au infectat.

O stabilizare este și speranța italienilor mai ales că de câteva zile numărul celor noi infectați este în scădere. Lucru remarcat și de Organizația Mondială a Sănătății.

Despre un vârf nu se poate vorbi nici în Franța unde sunt peste 1300 de decese. În Heaxogn însă se numără doar morții din spitale, ceea ce înseamnă că cifra reală este mult mai mare. Președintele Macron a anunțat un plan masiv de sprijinre a spitalelor iar astăzi a fost inaugurat un tren medical de mare viteză care a transportat mai mulți pacienți de la Strasbourg spre alte spitale.

Bulgaria a decis astăzi prelungirea restricțiilor până pe 12 aprilie: școlile și universitățile rămân închise, vârstnicii nu au voie să iasă în grupuri mai mari de 2 persoane și au ore rezervate special pentru ei în magazine și farmacii.

Mai toată Europă pare oprită în loc și marile orașe sunt goale.

Notă discordantă face Suedia unde viața continuă aproape normal. S-au interzis adunările peste 500 de persoane dar altfel, magazinele și restaurantele primesc clienți iar școlile sunt deschie. Deși sunt aproape 3 mii de îmbolnăviri și 66 de decese.

Iar aceste măsuri rezonabile se bazează pe simțul civic al oamenilor: să-și reducă pe cât posibil interacțiunile și dacă se simt rău să stea acasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite