COVID-19 | Bulgaria atacă valul 4 al pandemiei cu noi restricții. Nemulțumiţi, oamenii au ieșit în stradă

9 septembrie 2021, 11:37

Patroni de restaurante și cluburi de noapte, chelneri și ospătari, dar și instructori de fitness și angajați din cluburile pentru copii s-au adunat la Sofia și au demonstrat în față parlamentului și la ministerul sănătății. Asta după ce, din cauza numărului mare de infectări, autoritățile au impus noi restricții: toate localurile trebuie să se închidă la 10 seara, ceea ce înseamnă că distracția de noapte dispare din nou, iar sălile de sport și cuburile pentru copii trebuie să funcționeze la cel mult 30% din capacitate.  Demonstranții acuză guvernul că le interzice să muncească fără să îi ajute în niciun fel.

Și alte sectoare ale economiei bulgare se opun acestor noi restricții. Transportatorii au spus că dacă pană la sfârșitul lunii nu se ridică restricțiile sau nu se oferă compensații vor bloca principalele drumuri din țară. Ministrul sănătății a făcut apel oamenilor să rabde 2-3 săptămâni până trece acest val al pandemiei.

Bulgaria, țară cu 7 milioane de locuitori are o medie de 2 mii de cazuri pe zi și este ultima la vaccinare în Uniunea Europeană cu puțin peste 20 la sută din populație imunizată împotriva covid.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite