COVID-19 | Autoritățile fac apel la calm și rațiune. Guvernul începe o campanie de informare în parteneriat cu Crucea Roșie

27 februarie 2020, 17:50

În acest moment, testarea pentru coronavirus se face în București în două centre – Institutul Matei Balș și spitalul Victor Babeș. Iar în țară în unități medicale de boli infecțioase din Constanța, Iași, Cluj și Timișoara.

Cine vrea informații suplimentare le poate cere la un număr de telefon special (0800800358), care nu e însă pentru urgențe. Poate fi apelat zilnic, între 8 și 23.

În ultimele săptămâni, consumul de măști și substanțe dezinfectante a fost mai mare decât de obicei așa că peste tot sunt probleme cu stocul. Va fi refăcut până la sfârșitul săptămânii viitoare, promit autoritățile.

Primăria Capitalei anunță ca Spitalul Victor Babeș a pregătit un pavilion special să preia, la nevoie, pacienți suspectați de coronavirus.

Un incident a creat panică în Spitalul Militar. Un pacient întors dintr-o zonă afectată de coronavirus s-a prezentat la urgență cu semne de boală. Medicii au gestionat cu greu cazul și au trimis probele la Institutul Matei Balș.

Testarea pentru coronavirus nu se face la cerere, ci doar persoanelor care au semne ale bolii, au călătorit în zonele de risc sau au intrat în contact cu persoane infectate.

Guvernul începe în curând o campanie de informare a cetățenilor, în parteneriat cu Crucea Roșie. Va dura două luni și se va desfășura inclusiv în mediul online.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite